Vraag hulp aan je vrienden:

Energie besparen


Uit Klusopedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Eenvoudig zelf energie besparen

In je huis zijn er heel veel plekken waar je energie verspild zonder dat je het merkt. Gelukkigm kan je met behulp van een aantal eenvoudige handelingen al heel veel energieverspilling voorkomen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemenee. Of het nu om het isoleren van je zolder gaat of het vervangen van je gloeilampen voor spaarlampen. Klustips heeft voor zo ongeveer alle plekken in en rond je huis de beste bespaartips op een rijtje gezet, zodat jij eenvoudig energie kan besparen.

Klustip uitgelicht

Energie besparen in de woonkamer

Met deze energiebesparende aandachtspunten voor de woonkamer denk je en om het milieu en om je geld.

Stap voor stap energie besparen in de woonkamer

Stap 1: Energie besparen met een Radiator

  • Achter de radiator kan radiatorfolie worden geplakt. Dit reflecterende zilveren spul bespaart gemiddeld €5,- per jaar per vierkante meter bij een niet-geïsoleerde spouwmuur.
  • Goede afstelling van de installatie en regelmatig onderhoud vergroten het comfort en de veiligheid, en voorkomen onnodig hoge energierekeningen.
  • Veel zaken rond onderhoud en afstelling kunt u zelf regelen. Soms is het beter een installateur in te schakelen. .

Stap 2: Energie besparen met de Gordijnen

  • In de winter kunnen de gordijnen 's avonds dicht. Het is buiten toch donker. Hang ze het liefst achter de radiator, of tot op de vensterbank zodat ze geen warmte tegenhouden.
  • Er gaat veel warmte verloren via ramen, vooral bij enkel glas. Door gordijnen te sluiten, houdt u meer warmte binnen.

Lees meer..

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Laminaat leggen 6. Gras verticuteren
2. Terras met klinkers leggen 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Katten verjagen
4. Vogelhuisje maken 9. Roest verwijderen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

Nieuwe klustips

1. Schoorsteenvegen 4. Picknicktafel maken
2. Memobord maken 5. Slakken in de tuin
3. Hekwerk in je tuin 6. Kozijn plaatsen

Afbeelding uitgelicht

Zonnepanelen.jpg

Door zonnepanelen op je eigen dak te plaatsen ben je niet alleen milieubewust bezig. Door het opwekken van energie kan je in sommige gevallen zelfs geld verdienen.

Wist je dat?

- je de thermostaat een uur voor vertrek of voor het slapen gaan al op 15°C kunt zetten? Het is onjuist dat het 's nachts niet te koud mag worden in huis, omdat opwarmen in de ochtend veel extra energie zou kosten.

- een kortere douche je geld oplevert? Als ieder lid van het gezin 2 minuten korter doucht, levert dat gemiddeld € 80 per jaar op aan lagere energie- en waterkosten.

- het vervangen van alle gloeilampen in huis door spaarlampen een besparing van gemiddeld € 74 per jaar oplevert? Spaarlampen verbruiken namelijk 5 keer minder energie dan een gloeilamp en gaan zeker zes keer langer mee.

- een goede ventilatie van je huis beter is voor je lichaam? Gebrek aan verse lucht van buiten zorgt voor vochtproblemen en schimmelvorming.

- het vervangen van apparten die enorm veel energie verbruiken zoals een plasmascherm, waterbed of terrasverwarmer, door energiezuinige apparaten een aanzienlijke besparing kan opleveren?

Tips voor energie besparen

Overzicht van alle tips om energie te besparen, waar dan ook in huis;

1. Energie besparen in de woonkamer 4. Energie besparen in de hal
2. Energie besparen in de slaapkamer 5. Energie besparen op zolder
3. Energie besparen in de keuken 6. Energie besparen in de badkamer

Blogartikel

Op de blog van Klustips.nl vertellen we over de allerlaatste trends op klusgebied. Over wat je absoluut niet mag missen wanneer je de slaapkamer gaat aanpakken. Over de beste bespaartips voor je woning. En over wat je allemaal zou moeten doen om veilig aan het klussen te gaan. Mis niets van de laatste ontwikkelingen met de blog van Klustips.nl. Hieronder vind je alvast een voorproefje;

Een grote diversiteit aan vloersoorten; de voor- en nadelen

Bij de inrichting van je woning is de vloer waarvoor je kiest van grote invloed op de uitstraling die de ruimte krijgt. Deze uitstraling is natuurlijk grotendeels afhankelijk van je eigen smaak en zou het moeten passen in het stijltype van je interieur. Andere eisen die je aan de vloer stelt, zijn functionaliteit en degelijkheid. Omdat er op het gebied van vloeren zoveel mogelijk is, is het belangrijk je goed te oriënteren en te laten informeren. Klustips.nl helpt je alvast op weg door de voor- en nadelen van iedere vloersoort op een rijtje te zetten.

De meest populaire vloersoorten
Wanneer je gaat oriënteren over de aanschaf van de vloer voor je woning, zul je er achter komen dat er diverse soorten te koop zijn. Iedere vloer heeft zijn eigen unieke eigenschappen, voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen zijn vaak afhankelijk van je eigen smaak en wensen.

Lees meer…

Andere themapagina's

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina's van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.

Waardering: 2.5/5 (18 maal gestemd)blog comments powered by Disqus
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Menu
Hulpmiddelen