Vraag hulp aan je vrienden:

Mieren bestrijden


Uit Klusopedia

(Doorverwezen vanaf Bestrijden tegen mieren)
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Mieren bestrijden

Schoonmaak.png

Makkelijk.png


Dodemier.jpg


Toolbox icoon.jpg   Benodigdheden

  • Kokend water
  • Zoetigheid
  • Natuurlijke bestrijdingsmiddelen
  • Mierenverdelger
  • Mierenlokdoosjes

Gerelateerde klustips


Themapagina

Deze klustip is hier terug te vinden:
Tips voor ongedierte bestrijden

 
 
 
 

Last van mieren, wie kent het niet. Wanneer het buiten weer warmer wordt zie je ze in de tuin verschijnen. Meestal zorgen ze in de tuin niet voor grote hinder. Het kan echter wel een probleem worden wanneer je in de tuin last krijgt van grote kolonies mieren. De nesten van mieren bestaan namelijk uit enorme gangenstelsels, waardoor het terras wat instabiel kan komen te liggen. Daarbij verspreiden mieren bladluizen en die zijn schadelijk voor je bloemen en planten.


Nog minder leuk wordt het als een heel leger mieren vlakbij de keukendeur het huis binnen probeert te komen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat een mier nooit alleen is. Is de weg naar de voorraadkast eenmaal gevonden, dan kun je er vanuit gaan dat het hele legioen nog zou volgen. Omdat ze in de keuken altijd op zoek zijn naar voedsel, is het tijd om in te grijpen. Voedsel waar mieren op gaan zitten is namelijk niet meer geschikt voor consumptie. Dit komt omdat mieren bacteriën bij zich dragen. Zeker als er grote aantallen mieren je eten hebben veroverd is dit zeer onhygiënisch. Kortom, genoeg reden om de tuin en het huis te beschermen en mieren uit de buurt te houden. Hiervoor bieden wij ten eerste wat preventieve oplossingen aan. Vervolgens hebben wij de beste tips om mieren te bestrijden, wanneer ze echt tot overlast zorgen.

Icoon stapvoorstapkleur.jpg Stap voor stap mieren bestrijden

Stap 1: De mieren preventief te weren is de beste oplossing!

Hebben de preventieve maatregelen niet geholpen en heb je toch overlast van een heel leger mieren, dan vind je in stap 2 de natuurlijke oplossingen voor het bestrijden van mieren.

Stap 2: Natuurlijke tips om mieren te bestrijden

De ideale oplossing voor het bestrijden van mieren is het gebruik van natuurlijke producten waar mieren een hekel aan hebben. Gebruik de volgende huis- en tuinmiddeltjes door deze op de route van de mieren of bij de ingang van de nesten te strooien:


Stap 3: Insecticiden en verdelger

Bij het gebruik van insecticiden of verdelgers is het aan te raden op te passen met kleine kinderen en huisdieren.

Belangrijk bij deze middelen is om altijd eerst het gebruiksvoorschrift te lezen en deze nauwkeurig op te volgen.


Icoon klustips.jpg Tips van klussers om mieren te bestrijden

Waardering: 2.7/5 (16 maal gestemd)blog comments powered by Disqus
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Menu
Hulpmiddelen