Vraag hulp aan je vrienden:

Alle tips voor cv water en gas


Uit Klusopedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Alle tips voor CV, water en gas

Heerlijk warm of juist verfrissend koel. het klimaat in je woning is uitermate bepalend voor het woongenot. Met de tips op deze pagina helpen we je niet alleen in het onderhoud van verschillende apparaten, ook veel voorkomende klachten kunnen zo eenvoudig zelf verholpen worden. Zo voorkom je dat het in de zomer veel te warm wordt om van je nachtrust te kunnen genieten en de winter te koud om lekker op de bank te kunnen zitten. Deze tips voor CV, water en gas helpen je van alle gemakken te voorzien

Klustip uitgelicht

Verwarming ontluchten

Komende er borrelende geluiden uit je verwarmingsinstallatie en wordt hij niet zo goed meer warm? Lucht in de omloop van het systeem kan dit probleem veroorzaken. De verwarming ontluchten kan de oplossing zijn! De aanwezigheid van water kan betekenen dat er te weinig water in het systeem zit. Controleer het waterpeil van de CV regelmatig!

Na verloop van tijd gaan radiatoren en cv installaties vaak ongewenste geluiden maken. Een van de meest voorkomende redenen van vervelende geluiden is lucht in de leidingen en radiatoren. Het ontluchten van de verwarming is een eenvoudige klus die u snel kunt oplossen.

Onderhoud

Het is aan te raden om de CV installatie eens in de paar jaar na te laten kijken. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je installatie. Misschien is het ook interessant om te kijken naar een Hoog Rendementsketel, indien je die nog niet hebt natuurlijk!

Let op!

Het water dat uit de leiding kan komen bij het ontluchten is vaak niet schoon, het kan roestig zijn en dit wil je niet op je vloer krijgen!

Lekkage

Als het vaak gebeurt dat je het systeem bij moet vullen, dan kan het zijn dat er ergens een lekkage zit. Als je dit niet zelf kunt vinden is het aan te raden hulp te zoeken van een loodgieter!

Tikken

Tikkende leidingen kunnen veroorzaakt worden door het uitzetten en inkrimpen van het metaal. Hier kun je niet veel aan doen. Waar je wel naar kunt kijken zijn de beugels waarmee de radiator aan de muur vastzit. Als deze te los zitten kan de verwarming extra hard tikken.


Lees meer..

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Wespennest verwijderen 6. Gras zaaien
2. Terras met klinkers leggen 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Mieren bestrijden 8. Laminaat leggen
4. Verwarming ontluchten 9. Roest verwijderen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

Nieuwe klustips

Afbeelding uitgelicht

Ketel.jpg

Door je oude ketel te vervangen voor een HR ketel kan je niet alleen veel geld besparen, het douchen is vaak ook een stuk aangenamer.

Wist je dat?

- een goede ventilatie van je huis bijdraagt aan een goede verwarming?

- jaarlijkse controle (of tweejaarlijks als de fabrikant dit aangeeft) van de CV-installatie ervoor zorgt dat eventuele problemen op tijd ontdekt worden en dat je geen gevaar loopt?

- je de thermostaat op de vorstvrij-stand moet zetten als je met vakantie gaat?

- gordijnen veel warmte binnen houden, maar ook warmte kunnen tegenhouden als ze voor de radiatoren hangen? Het duurt dan langer, voordat de kamer opgewarmd is en je verbruikt meer energie.

Tips voor CV, water en gas

Overzicht van alle tips om de veiligheid in en rondom de woning te verbeteren;

1.Airco installeren 5.Kruipruimte ventilatie 9.Thermostaat vervangen
2.Buisisolatie aanbrengen 6.Radiator vervangen 10.Verwarming ontluchten
3.Convectorput maken 7.Radiator verven 11.Warmwaterleiding isoleren
4.Huis koel houden 8.Radiatorfolie bevestigen 12.Waterdruk CV ketel bijvullen

Naast de klussen met CV, water en gas, zijn er in het huis nog tal van andere klussen te doen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we de verschillende klustips verdeeld in een aantal thema's. Deze thema's vind je hieronder.

  1. Tips voor de badkamer en het toilet;; een overzicht van diverse klustips voor in de badkamer en in het toilet
  2. Tips voor isolatie; een overzicht van verschillende tips om je huis beter te isoleren
  3. Klustips voor de keuken; een overzicht van tips voor klussen in de keuken
  4. Klussen met electra; een overzicht van tips om met electra te werken
  5. Tips voor vloeren; een overzicht van tips en instructies voor het leggen en onderhouden van vloeren
  6. Tips voor muren en plafond; alles tips om aan de slag te gaan met de muren en het plafond in je woning.
  7. Alle tips voor ramen; een overzicht van tips en instructies voor alles dat met ramen te maken heeft
  8. Tips voor deuren; een overzicht van alle tips over deuren.
  9. Kies het thema waar jij meer over wilt weten om de tips te vinden die jou verder kunnen helpen bij al jouw klussen in het huis.

Blogartikel

Op de blog van Klustips.nl vertellen we over de allerlaatste trends op klusgebied. Over wat je absoluut niet mag missen wanneer je de slaapkamer gaat aanpakken. Over de beste bespaartips voor je woning. En over wat je allemaal zou moeten doen om veilig aan het klussen te gaan. Mis niets van de laatste ontwikkelingen met de blog van Klustips.nl. Hieronder vind je alvast een voorproefje;

Vrouwen nemen heft in eigen handen

Vrouwen worden steeds zelfstandiger. Ook op het gebied van klussen! Tweederde van de vrouwen geven aan een basisklus eerst zelf te willen uitvoeren, voordat ze iemand om hulp vragen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse doe-het-zelf-gigant B&Q, waarbij 2000 vrouwen werden ondervraagd.

Vrouwen klussen beter dan mannen
De laatste jaren is er een sterke stijging te zien in het aantal vrouwen dat in en om het huis klussen verricht. Uit hetzelfde onderzoek van B&Q blijkt zelfs dat driekwart van de vrouwen zich zelf een even goede- of zelfs betere klusser vindt dan haar man. De helft van de ondervraagde vrouwen is 1 tot 5 uur per week bezig met klussen in huis, terwijl één vijfde aangeeft hier 6 tot 10 uur aan te besteden. Ze houden zich vooral bezig met basisklussen, zoals een kozijn schilderen of een muur behangen. De wat ingewikkeldere taken, zoals het aanbrengen van een stopcontact, laten zij liever aan de man over. Ondanks dat de ‘gemiddelde’ vrouw klussen een typische mannentaak vindt, kan het bij tweederde van de vrouwen niet door de beugel wanneer mannen er vanuit gaan dat zij het zelf niet kunnen. De mannen zullen blij zijn met deze ontwikkeling, zo geeft 80% aan dat zij vinden dat vrouwen ook de handen uit de mouwen mogen steken bij het kluswerk.

 

Lees meer…

Andere themapagina's

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina's van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.

Waardering: 2.2/5 (11 maal gestemd)blog comments powered by Disqus
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Menu
Hulpmiddelen